Thema-avond plastic en duurzaamheid

Op 5 maart vindt er een thema-avond rond plastic en duurzaamheid plaats op het DevelsteinCollege. De thema-avond is onderdeel van een themaweek rondom dit onderwerp. Het draait dan zowel binnen als buiten de lessen voor alle leerlingen om bewustwording van problemen rond plastic, kennis van dit onderwerp en om hun rol en verantwoordelijkheid voor de eigen leefomgeving. Bij elk vak wordt aandacht besteed, passend bij het lesprogramma, aan het thema, zodat het belang van de verschillende vakken bij dergelijke onderwerpen ook duidelijker wordt.

Moet je nou wel of niet bio-afbreekbare zakjes gebruiken en mogen die in de gft-bak? Moet je eigenlijk helemaal geen plastic meer gebruiken, of zijn we de voordelen van plastics vergeten door de vele berichten over de plastic soep en microplastics? Plastics in verpakkingen, pennen, kleding, contactlenzen, hartkleppen, elektrische apparatuur, huizenbouw, auto’s en nog veel meer: we kunnen er niet meer omheen.

Wilt u meer weten over plastics, bioplastics, de toepassingen, de nadelen, achtergronden en nieuwe ontwikkelingen, dan bent u van harte welkom op onze thema-avond over plastic op donderdagavond 5 maart.

Tijdens de thema-avond zullen drie sprekers met verschillende achtergrond een korte presentatie geven, telkens gevolgd door een korte vragenronde. Daarna zullen zij als panel plaatsnemen en gaan zij met u in gesprek. Voor dit deel is minstens drie kwartier gereserveerd en er is dan dus ook ruim gelegenheid om uw vragen te stellen. De avond wordt rond 21.00 uur afgesloten met een hapje en drankje.

De sprekers op deze avond zijn:

  • De heer P. Ottens, Account Manager bij LyondellBasell;
  • De heer J.P.A. Heuts, Assistant Professor in de polymeerchemie aan de TU/e;
  • De heer T. Stijnen, directeur van PlasticsEurope Netherlands.

Tijd en locatie
De avond start donderdag 5 maart om 19.30 uur in de aula van het seniorcollege, Develsingel 5 te Zwijndrecht. De eindtijd van het plenaire deel is rond 21.00 uur.

Inschrijving
Om te weten hoeveel geïnteresseerden we op deze avond kunnen verwachten vragen wij zowel leerlingen als ouders zich aan te melden via het digitale inschrijfformulier. Inschrijven is mogelijk tot en met zaterdag 29 februari.
Ouders en leerlingen zijn onafhankelijk van elkaar van harte welkom!

Gezien het enthousiasme en de expertise van de sprekers belooft het een nuttige avond te worden. Wij willen als school op deze manier een bijdrage leveren aan een duurzame samenleving. Wij hopen veel geïnteresseerden, ouders, leerlingen, collega’s en andere belangstellenden, te mogen verwelkomen!

M. (Monique) de Goede - Aarts, docent scheikunde,
P.P. (Peter-Paul) van der Ven, docent natuurkunde,
M.E.J. (Esther) Gelok, docent biologie.