Jij bentflex!

Iedereen is anders en het zijn juist die verschillen die wij waarderen! Daarom werken wij op het DevelsteinCollege met een bandbreedte in de onderbouw, een flexrooster en met starturen. Daarmee bepaal je steeds meer zelf voor welke vakken je juist meer of minder begeleiding nodig hebt. Wat houdt dat in?

Je begint in de onderbouw met een lesrooster dat voor de hele klas hetzelfde is, meestal is dat van 09.10 tot 14.30 uur. Zo kom je er vanzelf achter welke vakken je makkelijk vindt en waar je wat extra hulp bij kunt gebruiken. Vind je een vak lastig, dan kun je extra uitleg krijgen tijdens het startuur van 08.25-09.10 uur. In overleg met de docent schrijf je je hier zelf voor in. Ook als je behoefte hebt aan meer uitdaging zijn er speciale programma's zoals Obelisk, het sportpakket of Art & Performance. Deze lessen volg je buiten het lesrooster; oftewel in de bandbreedte.

Als je wat langer op school zit, weet je precies hoe je vakken het beste kunt aanpakken en waar jouw talenten het beste tot z’n recht komen. Dan kun je in de bovenbouw een deel van je rooster zelf samenstellen. Sinds een aantal jaar werken wij met het flexrooster voor blokuren: jij bepaalt zelf (in overleg met je mentor) welke vakken het beste aansluiten op jouw ontwikkeling en behoefte. Heb je bijvoorbeeld moeite met Frans, maar loop je al voor bij het vak Nederlands? Dan kies je extra uren Frans en minder voor Nederlands. Natuurlijk volg je voor de vakken in jouw vakkenpakket wel een minimum aantal lessen! Het flexrooster is zo georganiseerd dat je precies de juiste ondersteuning kan kiezen die jij nodig hebt op weg naar je diploma. Voor vakken waar je extra begeleiding voor nodig hebt, kun je je inschrijven voor het startuur.