Havo

Ben je een onafhankelijk en creatief denker? Wil je dingen leren waar je het nut van inziet en verder studeren aan de HBO? Dan ben je een echte havo-leerling!

De havo is een brede vijfjarige opleiding die voorbereidt op het HBO: het hoger beroepsonderwijs. Op de havo worden leerlingen uitgedaagd, leren zij samenwerken en zelfstandig aan de slag te gaan, maar is er ook voldoende ruimte voor extra uitleg.

Met een havo-advies van de basisschool begin je in de brugklas havo/atheneum. Misschien gaat het wel zo goed dat je kunt doorstromen naar het atheneum! Havo-leerlingen kunnen verschillende extra programma's volgen. In de onderbouw kun je kiezen voor het uitdagende kunstpakket Art & Performance of voor het sportpakket als je veel van sport houdt. Je kunt in de middenbouw kiezen voor het Versterkt Talenonderwijs (VTO) met Cambridge, Delf en Goethe.

Tweede Fase

In de middenbouw kies je in klas 3 een profiel, gericht op je vervolgopleiding. Er zijn vier profielen: Economie & Maatschappij (EM), Cultuur en Maatschappij (CM), Natuur & Gezondheid (NG) en Natuur & Techniek (NT). Vanaf de Tweede Fase in klas 4 krijg je
steeds meer vakken die passen bij je profiel. Je zit dan niet meer altijd samen met je klasgenootjes in een klas, maar ook met leerlingen uit andere klassen die hetzelfde profiel als jij hebben gekozen. Ook leer je in de Tweede Fase steeds zelfstandiger werken, zoals van je
wordt verwacht bij je vervolgopleiding aan de hogeschool.