Gymnasium

Het gymnasium, iets voor jou?

Heb je interesse in de klassieke cultuur en een brede maatschappelijke belangstelling? Ben je goed in taal en houd je van lezen? Vind je het leuk om op onderzoek uit te gaan en te presenteren? Ben je gemotiveerd en op zoek naar een uitdaging? Dan is het gymnasium wellicht dé opleiding voor jou! Een gymnasiumdiploma staat wel heel indrukwekkend op je CV. Dat klinkt misschien nog ver weg, maar door nu in kennis te investeren, zul je daar de rest van je leven van profiteren.

Het gymnasium is een brede vwo-opleiding, waarbij leerlingen als extra vakken Latijn, Grieks en klassieke cultuur volgen. De gymnasiumopleiding versterkt de vakkennis van leerlingen en vergroot hun algemene vaardigheden. Gymnasiaal onderwijs heeft een bijzondere positie binnen het vwo met een eigen plaats en sfeer. Onze gymnasiumafdeling positioneert zich bewust tussen het eigene van een zelfstandig gymnasium en dat van een gymnasiumafdeling binnen een scholengemeenschap. Het is dan ook een opleiding die een herkenbaar gymnasiaal karakter combineert met de voordelen van een brede scholengemeenschap, waaronder afdelingoverstijgende mogelijkheden en uitgebreide faciliteiten, zoals het kunst- en sportpakket, versterkt bèta- en versterkt talenonderwijs (VTO) met Cambridge Certificate, Delf Junior en Goethe Deutsch, Basiskennis Boekhouden BKR© en een uitgebreid keuzeaanbod in examenvakken (met kunst, informatica, wiskunde-D en Bewegen, Sport & Maatschappij (BSM)). Klik hier voor meer informatie over de extra programma's.

Het gymnasiale karakter krijgt al in de onderbouw vorm met het aanbod van klassieke talen en cultuur. Met Grieks en Latijn krijgen leerlingen meer inzicht in taal- en tekststructuur, waar zij profijt van hebben bij het leren van andere vreemde talen. Daarnaast ontwikkelen leerlingen hun analytisch vermogen en ontdekken zij de ideeën van de Grieks-Romeinse cultuur die van grote betekenis is geweest (en nog steeds is!) voor de westerse beschaving. De cultuur van de Romeinen en Grieken, mythologie en geschiedenis komt ook aan bod tijdens de lessen. In de bovenbouw gaan de leerlingen echt op ontdekkingsreis met een buitenlandse werkweek naar Griekenland of Rome, waar zij hun kennis in de praktijk kunnen toetsen.

Meer weten? Download hier de gymnasiumbrochure

PreGym

Informatie over de talentlessen speciaal voor groepachtleerlingen met een voorlopig vwo-advies vind je in de kaart met informatie over het PreGym.