DevelsteinCollege

Kwaliteit

Doorstroompercentages 2015-2016
In de onderstaande tabel treft u de doorstroompercentages voor het schooljaar 2015-2016. De groene balken geven de leerlingen weer die zijn bevorderd of geslaagd. De oranje balken zijn zittenblijvers en de paarse balken zijn de leerlingen die hun opleiding vervolgen op een lager niveau.

In de vmbo-t/havo-brugklas is 38% van de leerlingen bevorderd naar havo 2 en 61% naar vmbo-t 2. In de havo/atheneum-brugklas is 26% bevorderd naar atheneum 2 en 68% naar havo 2. 9% van de leerlingen in vmbo-t 4 heeft zich, na het behalen van het vmbo-t-diploma, ingeschreven in havo 4. In havo 5 stroomt 2% door naar het vwo na het behalen van het havodiploma.


Belanghebbenden van de school, zoals ouders en verzorgers, kunnen op de website Scholenopde kaart.nl zien hoe de school presteert ten opzichte van andere scholen. Resultaten zoals het slaagpercentage, doorstroomcijfers en de mate van tevredenheid van ouders en leerlingen worden getoond. De cijfers worden gepresenteerd via Scholenopdekaart.nl van de brancheorganisatie VO-raad. In dit systeem wordt informatie over scholen voor voortgezet onderwijs verzameld. Aan de hand van twintig thema’s worden op het internet niet alleen de harde cijfers gepresenteerd, maar worden die cijfers ook vergeleken met andere scholen. Het publiceren van de gegevens met behulp van dit systeem past goed bij de transparante school die het DevelsteinCollege wil zijn.

Klik op onderstaande afbeelding voor de resultaten van het DevelsteinCollege.

Bevoegdheid docenten
Het DevelsteinCollege streeft er naar dat 100% van de lessen gegeven wordt door bevoegde en bekwame docenten. Op 1 september 2016 wordt 96% van de lessen bevoegd en 4% onbevoegd gegeven. 8% van de lessen wordt gegeven door docenten die binnen een of twee jaar hun opleiding afronden. Het DevelsteinCollege is trots op deze cijfers en streeft voortdurend naar vermindering van de percentages on- en onderbevoegd gegeven lessen.