DevelsteinCollege

Naar het DevelsteinCollege

Op onze website krijg je al een eerste indruk van onze school en alle mogelijkheden op het DevelsteinCollege. Weten is één kant, maar iets zelf ervaren is natuurlijk veel fijner. Wij organiseren daarom elk jaar een aantal activiteiten waarmee leerlingen in groep 8 en hun ouders alvast uitgebreid kennis kunnen maken met onze school.

Meer informatie staat in de brochure Altijd in Beweging (voor ouders), het onderdeel Groep 8 op de website (speciaal voor leerlingen) en onze voorlichtingsfilm "DevelsteinCollege: Een dag uit het leven van een brugklasser".

Kennismakingslessen leerlingen groep 8

Op 23, 24, 27 en 28 november 2017 vinden de kennismakingslessen voor groep 8 leerlingen plaats. Leerlingen in groep 8 (PCO en RK) ontvangen via de basisschool een uitnodiging voor deze jaarlijkse lessen waar zij alvast kennis kunnen maken met het onderwijs op de vestiging Develsingel (gymnasium, atheneum, havo en vmbo-t). De leerlingen volgen een aantrekkelijk ochtend of middagprogramma dat bestaat uit enkele (verkorte) lessen zoals die in de onderbouw worden gegeven. Zo krijgen leerlingen in groep 8 al een goed beeld van het onderwijs in de brugklas. Zij doen ervaring op met onder andere een lesrooster, leswisselingen met steeds een andere docent.

Open Huis op 31 januari 2018

Ga jij volgend jaar naar de brugklas? Kom dan gezellig samen met je ouders/verzorgers een kijkje nemen bij ons Open Huis op 31 januari 2018 van 18.30-21.00 uur. Onze leerlingen geven je graag een rondleiding door de school, zodat je een goed beeld krijgt van de verschillende vakken. Je kan zelf aan de slag door een proeflesje te volgen, opdrachten uit te voeren in het bètalab en deelnemen aan tal van andere activiteiten. Natuurlijk laten onze leerlingen ook graag zien wat er op cultureel en sportief gebied te doen is met demonstraties en optredens. Je maakt kennis met het onderwijs op het DevelsteinCollege, de verschillende vormen van begeleiding en de extra mogelijkheden voor leerlingen die behoefte hebben aan meer uitdaging.

Voorlichtingsavonden voor je ouders/verzorgers

Op 14 en 15 november 2017 organiseerden wij voorlichtingsavonden voor ouders/verzorgers van kinderen uit groep acht van de basisschool. Op deze avonden ontvingen ouders en andere belangstellenden informatie over de overstap van het basisonderwijs naar het voortgezet onderwijs, de scholengemeenschap DevelsteinCollege in het algemeen en het onderwijs in de brugklas in het bijzonder.
Bent u niet in de gelegenheid geweest om een van de voorlichtingsavonden bij te wonen, maar wilt u toch een goede indruk van het DevelsteinCollege krijgen? Bezoek dan ons Open Huis samen met uw zoon of dochter. U bent van harte welkom!

 

 

 

 

 

 

 

 
Aanmelden
Schoolkosten brugklas